In mijn wijk

Energie besparen?
Veel huurders willen een goed geïsoleerde woning. Logisch. Want wie wil er nu stoken voor de buitenlucht?! Slecht voor je portemonnee en het klimaat.

Een goed geïsoleerde woning bespaart niet alleen op energiekosten, maar zorgt ook voor meer wooncomfort. Bijvoorbeeld doordat kou en tocht verdwijnt. Maar wie is er nu eigenlijk verantwoordelijk voor isolatie? Meer weten over energie besparen? Klik dan hier.

Een energielabel voor je woning!
Wat voor label heeft jouw woning eigenlijk? Woningen worden voorzien van een energielabel. Het energielabel is een inschaling gebaseerd op een rekensom van hoe goed de woning geisoleerd is en hoe zuinig de installaties als bijvoorbeeld een CV-ketel zijn. Een woning waar veel isolatiemaatregelen zijn genomen krijgt een A-label, een woning waar weinig of niets is gedaan label G.
Het label moet het mogelijk maken om woningen van een vergelijkbaar type op energiezuinigheid te vergelijken. Naast deze inschaling moet er ook aangegeven worden hoe de woningen energiezuiniger gemaakt kunnen worden.

Meer weten over het energie label? Klik hier

 

Geef jouw mening!
Wat vind jij eigenlijk als huurder? Hoe zit het met jouw woning? En wie moet volgens jou zorgen voor een goed geisoleerde woning? De verhuurder? Moet je daar dan meer voor betalen? Of is slechte isolatie van een woning  gewoon een gebrek?

Stellingen en enquête
De Huurdersverenigingen De Pijp en Zuid willen graag jouw mening te horen!
Doe daarom mee en laat je stem horen via de stellingen! Je kunt ook de enquête als pdf downloaden en je mening laten horen!

De resultaten van deze meningspeiling gaan we gebruiken om aandacht te vragen in de media en een beroep te doen op de landelijk politieke partijen. Want aan slechte isolatie en energie verspillende woningen daar moet iets aan gebeuren!


Mail je vraag!
Heb jij vragen omtrent wonen en energiebesparing? Wil je tips delen? Of wil je een onderwerp graag behandeld zien op de bijeenkomst? Mail je vraag dan naar info@inmijnwijk.nl. Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht van ons. Aan de hand van alle vragen zullen we bepalen welke onderwerpen we in de bijeenkomst gaan behandelen.


Nieuwsgierig?
Ben je benieuwd naar het verloop van de campagne? En wil je op de hoogte blijven van de uitkomsten van de campagne? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. 


Een ogenblik geduld... de informatie wordt binnengehaald.