Energie

Energie besparen?
Minder energie verbruiken betekent ook minder betalen! Waarom zou je per slot van rekening stoken voor de buitenlucht. Energie besparen is een zaak van iedereen. Maar als huurder betaal je wel iedere maand de rekening! En in een slecht geisoleerde woning verbruik je vaak meer energie. Tijd om daar iets aan te doen.

Als huurder zelf kun je met een aantal eenvoudige maatregelen energie besparen. Maar voor grote en structurele maatregelen moeten ook verhuurders en overheden aan de slag.

Zelf aan de slag!
Energie besparen is niet moeilijk, als je maar weet waar je op moet letten. Met een goede isolatie en een energiezuinige verwarming kun je besparen op je energieverbruik. Daarnaast zorgen kleine maatregelen ook voor meer wooncomfort. Een deel van deze verbeteringen kun je zelf aanbrengen. Hiervoor is geen toestemming nodig van de verhuurder. Minimale inspanningen, maximaal resultaat!
Klik hier voor een overzicht van deze maatregelen.

Zelf aangebrachte voorzieningen

Of je nu huurt of eigenaar-bewoner bent, iedereen heeft wel de behoefte om zijn of haar woning naar eigen smaak en inzicht in te richten. Wonen is namelijk iets persoonlijks en dit kan ertoe leiden dat je iets in uw woning wilt veranderen. Daarom is er een nieuwe regeling gekomen, waar je als huurder ook gebruik van kunt maken om je woongenot zo aangenaam mogelijk te maken.  Wil je hier meer over weten? Download hier de pdf met uitgebreide informatie.

Aan de slag in overleg met de verhuurder
Grotere energiebesparende maatregelen vragen vaak om een investering, maar leveren dan ook een grotere besparing op.  Voor grote veranderingen in de woning is wel vaak toestemming nodig. Neem daarom altijd van te voren contact op met de verhuurder en informeer naar de mogelijkheden.
Klik hier voor een overzicht van deze maatregelen.

Doe meer!
Behalve energie beparendemaatregelen in je eigen woning kun je ook aan de slag met je medebewoners. Energie besparende investeringen leveren vaak nog meer op wanneer een heel  pand tegelijk wordt aangepakt. Wil jij de verhuurder benaderen voor het energiezuiniger maken van het woonpand? Het Wijk Steunpunt Wonen kan je daarbij helpen. Samen met de bewoners kijkt het Wijk Steunpunt Wonen naar de mogelijkheden. Interesse? Laat het ons weten, dan nemen we contact met je op!
Mail je gevens naar info@inmijnwijk.nl


 

 

Een ogenblik geduld... de informatie wordt binnengehaald.